FÓLIÁBAN SÜLT PECSENYE LIBAMÁJ ALMÁVAL

2011-11-11

sponsored links


Ma Márton-nap van, és tudjátok a mondás úgy tartja: "Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik!" Éhesnek lenni nem jó, így készítsetek libát. Én a következõket fõzöm: kapros-tejszínes libazúzaleves, rózsaszínû libamell almás-gesztenyés chutney-val, és almával sült pecsenye libamáj. A pecsenye és hízott libamáj között nem csak árában hanem ízében és elkészítésében is van különbség. A hízott libamáj ára az egekben van ilyenkor, 1 kg 6800 ft. Ilyet korában már sütöttem, ezt itt olvashatjátok. Most viszont egy gyorsabb, olcsóbb libamájra vágytam ezért pecsenye libamájat vásároltam. Fóliába csomagoltam, almával megsütöttem és nagyon finom lett. A máj sütése kritikus lehet, mert sokan elkövetjük azt a hibát, hogy keményre sütjük. Ekkor lesz ehetetlen és élvezhetetlen. Ha így csináljátok puha marad, szaftos, és könnyû.  Ha szükséges, csak utólag sózzuk!

Hozzávalók 2 személyre: ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2011/11/fo...

sponsored links

Keres?s