FUSILLI RETEK-LEVÉL PESTO-VAL
sponsored links
/FUSILLI CON PESTO DI FOGLIE DI RAVANELLI/
.... A pesto-knak kifogyhatatlan változatai vannak.... ugye a leghagyományosabb
a friss bazsalikom leveleibõl készülõ... aztán a rukolás, jöhet a kellemesen krémes
cukkinis, cukkini virágból, petrezselyembõl, répa levélbõl készült, száritott
paradicsomból.... szóval majdnem bármibõl :-) Mivel most nem vágytam erõs,
meghatározó izekre, ezért a retek levelét használtam. --- Összekevertem 1
evõkanálnyi friss ricottával, és remek ebéd kerekedett belõle.
Száritott paradicsomot vágtam a tetejére, és Parmezán sajt forgácsokkal
diszitettem. Véleményem szerint fõtt sonkával is megszórható, aki a hústól
nem tud megválni ... :-)
Hozzávalók: (4 személyre)
1 nagy csokor retek levél
1-2 gerezd fokhagyma
2 kanálnyi fenyõmag (vagy mandula)
3 dkg reszelt parmezánsajt
olivaolaj
1 bõ evõkanálnyi ricotta
32 dkg fusilli
A retek leveleket megmossuk, és leitatjuk. Darabológépbe
rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, fenyõmagot (mandulát), a parmezánsajtot,
és finomra õröljük. Csorgatunk bele annyi olivaoalajat, hogy se túl hig, se túl
sûrû pestot kapjunk, és egy porcelán tálkába kanalazzuk. Hozzáaadjuk a
ricottát, és elkeverjük.
A tésztát lobogó sós vizben kifõzzük, leszûrjük, és a pestóval elkeverjük.
Tálalásnál izlés szerint diszitjük, vágott száritott paradicsommal,
parmezánsajt forgáccsal, fõtt sonkával, esetleg ricotta pamacsokkal,csikokra
vágott retek levelekkel.
.... A pesto-knak kifogyhatatlan változatai vannak.... ugye a leghagyományosabb
a friss bazsalikom leveleibõl készülõ... aztán a rukolás, jöhet a kellemesen krémes
cukkinis, cukkini virágból, petrezselyembõl, répa levélbõl készült, száritott
paradicsomból.... szóval majdnem bármibõl :-) Mivel most nem vágytam erõs,
meghatározó izekre, ezért a retek levelét használtam. --- Összekevertem 1
evõkanálnyi friss ricottával, és remek ebéd kerekedett belõle.
Száritott paradicsomot vágtam a tetejére, és Parmezán sajt forgácsokkal
diszitettem. Véleményem szerint fõtt sonkával is megszórható, aki a hústól
nem tud megválni ... :-)
Hozzávalók: (4 személyre)
1 nagy csokor retek levél
1-2 gerezd fokhagyma
2 kanálnyi fenyõmag (vagy mandula)
3 dkg reszelt parmezánsajt
olivaolaj
1 bõ evõkanálnyi ricotta
32 dkg fusilli
A retek leveleket megmossuk, és leitatjuk. Darabológépbe
rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, fenyõmagot (mandulát), a parmezánsajtot,
és finomra õröljük. Csorgatunk bele annyi olivaoalajat, hogy se túl hig, se túl
sûrû pestot kapjunk, és egy porcelán tálkába kanalazzuk. Hozzáaadjuk a
ricottát, és elkeverjük.
A tésztát lobogó sós vizben kifõzzük, leszûrjük, és a pestóval elkeverjük.
Tálalásnál izlés szerint diszitjük, vágott száritott paradicsommal,
parmezánsajt forgáccsal, fõtt sonkával, esetleg ricotta pamacsokkal,csikokra
vágott retek levelekkel.