Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

2014-04-26

sponsored links

Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme:

Hozzávalók :
  • 25 dkg fusilli tészta
  • 35 dkg csiperke gomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 4 db chili paprika
  • 1 dl fõzõtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • õrölt fekete bors
  • kakukkfû
  • oregano
  • olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.

Egy serpenyõben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..

Közeben a tésztát sós vízben al dente kifõzöm.

Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fûszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort,Kis idõ elteltével hozzászedem a résztát, összekeverem, felrottyantom.

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából  Rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma levéllel és virággal.

Fehér bort iszom hozzá.


Ennek az ételnek a fotózása egy nagy rejtély. Legalább egy tucat fotót készítettem, s csak ezt a kettõt találtam meg. Még jó, hogy ezek megmaradtak. El nem tudom képzelni, hová lett a többi kép. A kamerából sajnos kitöröltem az összes képet, mint mindig.


Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/04/fusi...

sponsored links

Keres?s