Fusilli csirkemájjal, zöldborsóval, sajtmártással

2014-03-20

sponsored links


Munkából hazafelé azon gondolkodtam mit is készítsek gyorsan családomnak vacsorára. A tv2 Stahl Judit receptes mûsorában láttam egy nagyon jó csirkemájas receptet és mivel nagylányom kedvence a csirkemáj ennél a receptnél maradtam. Útközben hazafelé bevásároltam hozzá és hazaérve gyorsan neki fogtam az elkészítésének. Hozzávalók összeszedése közben jöttem rá, hogy elfelejtettem mascarpone sajtot venni. Kitaláltam, hogy krémsajt helyett sajtos besamell mártást készítek. Nagyon fincsi lett, gyermekem is megdicsérte. Legközelebb elkészítem mascarpone krémsajttal is, majd leírom a tapasztalatom. Itt a videó az eredeti receptrõl, ahogy Stahl konyhájában készül.

Hozzávalók: 
40 dkg fusilli tészta
60 dkg csirkemáj
45 dkg zsenge zöldborsó fagyasztott
10 dkg vaj
fél dl olaj
3 fej fokhagyma
1 cs petrezselyemzöld
Sajtos besamell mártáshoz:
2 púpos ek liszt
5 dl tej
2 dl tejszín
15 dkg félkemény sajt
só, bors, szerecsendió

A májat 2x2 cm-re darabolom. A fokhagymát megpucolom. A tészta kifõzéséhez nagyobb edényben vizet forralok.
5 dkg vajat az olajjal egy nagyobb edényben (én delimano wokban) felolvasztom, a feldarabolt májat belerakom, kb 5 perc alatt készre sütöm. Közben néha fakanállal megforgatom, hogy minden oldalról átsüljön. Mikor kész szûrõkanállal kiszedem, sózom, borsozom és alufóliával letakarom. 
A visszamaradt májas-vajas zsíradékhoz hozzáadom a fagyos zöldborsót, sózom, borsozom, rászórom a feldarabolt petrezselyemzöldet és fedõ alatt 10-15 percig párolom.  
Közben ha forr a víz a tésztát kifõzöm.
Amíg párolódik a borsó elkészítem a sajtmártást. A maradék 5 dkg vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, felengedem a tejjel és állandó kevergetés közben forralásig fõzöm (ha túl sûrû lenne még tejet önthetünk hozzá). Akkor jó, ha olyan sûrû, hogy még lecseppen a kanálról. Végül a tejszínt is hozzákeverem. Mikor kész lehúzom a tûzrõl, belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, pici szerecsendióval ízesítem és beleforgatom a durvára reszelt sajtot, ami a meleg besamell mártásban elolvad így krémesre kitudom keverni.
Ha kész minden összeállítom az ételt. A zöldborsóra kanalazom a májat, ráöntöm a sajtmártást és a leszûrt tésztát. Összekeverem és pár perc alatt összeforralom. Ha kívánja  1-2 evõkanál tészta fõzõlével hígítom.


Folytats a blogon ... receptek-liza.blogspot.com/2014/03/fu...

sponsored links

Keres?s