Fusilli carbonara
sponsored links
Olyan régen jártam már itt a blogon, hogy még az is megfordult a fejembe, hogy talán már be se tudok lépni, aztán szerencsére azért persze még sikerült :)
Visszatérésem alkalmából egy nagyon egyszerû, de annál nagyszerûbb fogást hozok ma, melyet szerintem szinte mindenki ismer, így sok újdonsággal nem fogok szolgálni. A jó öreg carbonarát Én most fusilli tésztából készítettem, mert éppen az volt otthon. Az elkészítési módon természetesen semmit se változtat ha maradunk a hagyományos spagettis variációnál.
Hozzávalók 2 fõre:
18-20 dkg fusilli (spagettivel is készíthetõ)
2 nagyobb tojás
10 dkg húsos szalonna
2 ek reszelt parmezán/grana padano
só
bors
1 gerezd fokhagyma
- Tegyük fel a vizet forrni a tésztához.
- A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki zsírjára, a sülési idõ vége felé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (ha nem szeretnénk fokhagymás ízûre akkor, a fokhagymagerezdet egészben hagyva vele süssük majd vegyük ki a szalonnából).
- Fõzzük ki a tésztát sós vízben.
- A tojásokat verjük fel és borsozzuk meg. Sózzuk meg enyhén számítva arra, hogy a szalonnától eleve sós lesz majd az étel.
- Adjuk a tojáshoz a sajtot és keverjük el.
- A kifõtt tésztát keverjük el a szalonnával és a tojásos keverékkel.