Fusili zöld pestoval és ricottával

2011-09-01

sponsored links


A hagyományos genovai pesto bazsalikomból sok-sok fenyõmagból, fokhagymából, olívaolajból, pecorinoból készül. Ettõl azonban el lehet térni, készíthetünk vörös pestot, nyers paradicsomból, zöldet rukkolából vagy petrezselyembõl. Nálunk a házi pesto gyártásnak nincs hagyománya. Hogy is versenyezhetnénk az olasz nonnákkal, akik csak kiszaladnak a teraszos napsütötte kertjeikbe és kazalnyi bazsalikommal térnek vissza a cucinaba. Én a pesti betondzsungelben képtelen vagyok 1 hétnél tovább megõrizni egy bazsalikom palántát. Beletörõdtem már, hogy amint megveszem, gyorsan fel is kell használnom, ha nem akarom, hogy szétszáradjon. Most is így tettem, és elkészítettem ezt a csodás zöld pestot, ami nyilvánvaló, hogy köszönõviszonyban sincs az üzletekben kapható társaival. 

Hozzávalók:  ...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s