Furcsa páros

2011-09-23

sponsored links


Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a túrós csuszát. A makaróni mellett ez a legegyszerûbben elkészíthetõ tésztás étel. Van, aki cukrosan, van, aki szalonnával/töpörtyûvel(tepertõ), sõt a legelvetemültebbek szalonnás-cukrosan eszik. Már egyszer írtam expasim édesanyjáról a brassóis bejegyzésemben, nos ezt a furcsa túrós csuszát is nála kóstoltam elõször. Azt mondta, a cigány kultúrából származik ez a módi. Nem tudom, mennyi igazság van benne, minden esetre az biztos, hogy zseniálisan finom, és egyszerû is. No nem borzolom tovább a kedélyeket, hiszen egy roppant egyszerû trükkrõl van szó. Tegyünk a tésztára a szalonnán, túrón és tejfölön kívül lecsót is:). 
A lecsó elkészítése nem ördöngösség, arra kell figyelni csak, hogy gusztusosabban néz ki, ha apróra szeljük a paradicsomot, paprikát. Szóval a kenyérszalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Közben kifõzzük a tésztát, ami lehet házi vagy bolti, idõ és energia függvényében. A szalonnapörcöt kikanalazzuk a zsírból és a tésztára rakjuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, majd ...

Folytats a blogon ... mivanlina.blogspot.com/2011/09/furcsa...

sponsored links

Keres?s