Furcsa páros...epres crumble ,rozmaringos pannacotta..
sponsored links
Eperözön van,vettem .......de másnapra egy kicsit megpuhult.
Pannacottát régóta akartam készíteni...crumblit is.
Mindkettõt elkészítettem kisebb mennyiségben.
Gondoltam együtt is fincsi...nem csalódtam.
Pannacottát régóta akartam készíteni...crumblit is.
Mindkettõt elkészítettem kisebb mennyiségben.
Gondoltam együtt is fincsi...nem csalódtam.
Hozzávalók:--pannacottához
- egyenlõ mennyiségû tej,tejszín...2dl
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- csipet rozmaring
- 1 zacskó zselatinpor
Vízzel öblített tálkákba öntöm. Hûtõben fél napot dermesztem.
Crumblihoz:
- 70 dg eper ,tisztítva,félbevágva
- liszt,hideg margarin,cukor ..kézzel összedolgozva,hogy szemcsés maradjon.
- margarinnal kikenve egy közepes jénai
cukros ,margarinos keveréket./lehet ebbe is tenni egy pötty rozmaringot/
Sütõben megsütöm....az eper miatt a sütési idõ hosszabb.
Akkor jó,ha a teteje kicsit megpirult ,és az alján nincs eperfolyadék.
Kockára,háromszögre vágva,pannacottával tálalom.
Jó étvágyat kívánok...Mari