Fura sali :)
sponsored links
A fogyókúra jegyében újabban igyekszem minél több zöldséget enni, a gyümölcsökkel sajnos hadilábon állok. Mondjuk ez akkor nem igaz, ha hússal vagy valamilyen saláta részeként fogyasztom, akkor jöhet bármi. Nemrégiben láttam valahol egy receptet (úgy emlékeztem, hogy a nosalty-n, de most nem találom), mégpedig kefires gombasalátát. Meg is sütöttem a gombát, de magában nem volt elég izgalmas, ezért tettem hozzá egy kis almát és sajtot.
Nagyon finomra sikeredett, bár rajtam kívül nem nagyon lelkesedett érte senki Mondjuk legalább négyféle dolog volt még ezen kívül az asztalon és a többi kicsit sem volt diétás De mindegy, bátran ajánlom grill husikhoz, a lényeg, hogy fogyasztás elõtt kell elkészíteni, max. 1 órát érleljük hûtõben.
Kefires sült gomba saláta almával és sajttal
Hozzávalók 4 fõre:
50 dkg csiperke
5 közepes alma
20 kg sajt
1 nagy pohár kefir
1 mk római kömény
1 mk koriandermag
3 ág kakukkfû
Só, bors
1 ek olívaolaj
Fél citrom leve
A gombát falatnyi darabokra vágjuk, az olívaolajat felforrósítjuk egy teflonserpenyõben, rádobjuk. A köményt és a koriandert egy mozsárban megtörjük, 2 ág kakukkfûvel együtt a gombához adjuk. Félretesszük, kihûtjük.
A sajtot és az almát kétcentisre kockázzuk, ez utóbbit megcsorgatjuk citromlével. A kefirt kikeverjük 1 mk sóval, frissen õrült borsot tekerünk bele.
Közvetlen tálalás elõtt keverjük össze a hozzávalókat, a maradék kakukkfûvel díszítve tálaljuk.
Kucsmagomba és medvehagyma
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Változatok egy formára
Készítsünk szendvicset!
Nagyon finomra sikeredett, bár rajtam kívül nem nagyon lelkesedett érte senki Mondjuk legalább négyféle dolog volt még ezen kívül az asztalon és a többi kicsit sem volt diétás De mindegy, bátran ajánlom grill husikhoz, a lényeg, hogy fogyasztás elõtt kell elkészíteni, max. 1 órát érleljük hûtõben.
Kefires sült gomba saláta almával és sajttal
Hozzávalók 4 fõre:
50 dkg csiperke
5 közepes alma
20 kg sajt
1 nagy pohár kefir
1 mk római kömény
1 mk koriandermag
3 ág kakukkfû
Só, bors
1 ek olívaolaj
Fél citrom leve
A gombát falatnyi darabokra vágjuk, az olívaolajat felforrósítjuk egy teflonserpenyõben, rádobjuk. A köményt és a koriandert egy mozsárban megtörjük, 2 ág kakukkfûvel együtt a gombához adjuk. Félretesszük, kihûtjük.
A sajtot és az almát kétcentisre kockázzuk, ez utóbbit megcsorgatjuk citromlével. A kefirt kikeverjük 1 mk sóval, frissen õrült borsot tekerünk bele.
Közvetlen tálalás elõtt keverjük össze a hozzávalókat, a maradék kakukkfûvel díszítve tálaljuk.
Hasonló bejegyzések:
Kucsmagomba és medvehagyma
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Változatok egy formára
Készítsünk szendvicset!