Frutti di mare
sponsored links
Gondolom mindenki le tudja fordítani, ha máshol nem, pizzafeltétként találkozott már vele.
A tenger gyümölcseit tudom, nem mindenki kedveli. Elég furcsának hatnak a kis polipcsápok, meg a tintahaldarabok a magyar szem számára. Kicsit én is tartom a távolságot, de nem annyira, hogy ne kísérletezzek vele.
Spagettiszószt készítettem belõle.
Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott frutti di mare
5 evõkanál olívaolaj
2 dl fõzõtejszín
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
só,bors,babérlevél
2 evõkanál kukoricakeményítõ
2 evõkanál szárított újhagyma
Egy serpenyõben olívaolajat hevítek és rádobom a kockázott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát is. A felengedett halféléket beledobom, ízesítem sóval, frissen õrölt fekete borssal és egy babérlevéllel.
Csak pár perc kell neki és már jó is. A fõzõtejszínt elkeverem a keményítõvel és ezzel összeforralom. Megszórom az újhagymával.
Kb.40 dkg spagettit félkeményre fõzök, hogy még roppanjon és tálba szedem. Erre öntöm a finom szószt. Azon melegében tálalom.
Aki hozzájut friss alapanyagokhoz, bizonyára egész más ízû egytálételt kap. Mi beértük ennyivel :)