Fritole - Velence farsangi fánkja - Dolce Vita-az én (íz)világom
sponsored links
Egy biztos, ilyenkor mindenki, aki teheti álarcot húz, s elvegyül a tömegben. Ilyenkor nem számít, hogy ki szegény, ki gazdag, egyformán ünnepel a világ apraja-nagyja.
S ennek az egyik központi városa Velence.
A nagy forgatagban a csodás maskarák mögött meghúzódó emberek azt fürkészik, ki, mennyire figyel fel rá, hány turista fényképezi, s ezeknek a turistáknak a kezében lát-e fritole-t, vagyis azt az apró kis fánkocskát, amelyet ilyenkor úgy lehet kapni Velence sikátoraiban, mint más napokon a sült gesztenyét.
Kóstoljuk meg ezt a fánkot most mi is.
FRITOLE - VELENCE FARSANGI FÁNKJA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM
- 1,25 dl langyos tej
- 4 dkg cukor
- 1,25 dkg friss élesztõ
- 5 dkg vaj felolvasztva hidegen
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás sárgája
- 0,25 dl marsala (helyette lehet fehér, félédes-félszáraz bor is) ...