Fritole - Velence farsangi fánkja - Dolce Vita-az én (íz)világom

2012-02-04

sponsored links


Ha február, akkor farsang, vagy karnevál, vagy carnevale, ki, hogyan szereti. 
Egy biztos, ilyenkor mindenki, aki teheti álarcot húz, s elvegyül a tömegben. Ilyenkor nem számít, hogy ki szegény, ki gazdag, egyformán ünnepel a világ apraja-nagyja.
S ennek az egyik központi városa Velence. 
A nagy forgatagban a csodás maskarák mögött meghúzódó emberek azt fürkészik, ki, mennyire figyel fel rá, hány turista fényképezi, s ezeknek a turistáknak a kezében lát-e fritole-t, vagyis azt az apró kis fánkocskát, amelyet ilyenkor úgy lehet kapni Velence sikátoraiban, mint más napokon a sült gesztenyét.
Kóstoljuk meg ezt a fánkot most mi is. 

FRITOLE - VELENCE FARSANGI FÁNKJA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM

Hozzávalók - 2 személyre -
- 1,25 dl langyos tej
- 4 dkg cukor
- 1,25 dkg friss élesztõ
- 5 dkg vaj felolvasztva hidegen
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás sárgája
- 0,25 dl marsala  (helyette lehet fehér, félédes-félszáraz bor is) ...

Folytats a blogon ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s