Friss zöldborsóleves

2012-07-04

sponsored links

borsoleves1.jpg

Valamikor a kezdetek kezdetén már leírtam ezt a finom levest, akkor fotó nélkül, általában a levesek nem túl fotogének, én meg különösen ügyetlen voltam (vagyok) ez ügyben.

Az meg, hogy minden évben minimum egyszer, de inkább többször fõzök nyár elején, egészen természetes, hiszen a borsó - azt hiszem - az elsõ igazi nyár eleji zöldségféle. Olyankor már mindig nagyon vágyom egy friss, tavaszi-nyári ízre, és a borsó meg a hozzá tartozó, még gyenge répa és fehérrépa (petrezselyem gyökere és maga a petrezselyem is) nálam mindig a kezdetet jelenti. Még akkor is, ha egész évben fõzök borsót, igazán nagyon jó minõségû fagyasztottat lehet kapni mostanában. Akkor is - a friss más, szerintem bõven megéri azt a kis plusz munkát a pucolás. Különös tekintettel arra is, hogy a legkisebb szemeket mindig megeszem közben, ami szintén finom.

Sõt a piacon is úgy vásároltam, hogy megkóstoltam néhány árusnál a borsót, és így sikerült nagyon ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2012/07/04/friss_zoldbor...

sponsored links

Keres?s