Friss zöldborsófõzelék - ahogyan régen készítették
sponsored links
A zsenge zöldségek még éppen roppanós frissessége finom selymes vajjal bevonva igazán kedvet hozhat megízlelni mindezt. Így készítették valaha a fõzeléket, saját levében vagy némi hús-, illetve zöldségalaplében párolva. Kedvenc összeállításom a francia konyha klasszikus étele: zöldborsó, salátaszív, újhagyma. Így érvényesül a zöldborsó fantasztikus íze, és aki megkóstolja kedvet kap a zöldségek ilyetén elkészítéséhez. Talán sikerül elhagyni a rántást, vagy habarást ezt az osztrák konyhából átvett szörnyû merényletet mindenféle kifinomultság elnyomóját. A legérdekesebb hogy ott már régen elfelejtették, hiszen ezt az ételt a szegénység szülte. Ma már nem végzünk nehéz fizikai munkát, melynek segítségével sikerült a szervezetnek feldolgoznia még ezt a csirizt is. Különösen a szellemi tevékenységet nehezíti, lelassítja a felfogást, és nyálka képzõdik belõle a szervezetben.
Igazán finom a frissen fejtett, zsenge zöldborsóból lesz, a fagyasztott borsóból csak ritkán javaslom elkészíteni, amikor télen különösen vágyunk erre az ételre.
A zöldborsó tápláló, ezért akár feltét nélkül, önálló fogásként is készíthetjük, ugyanakkor tisztítja a szervezetet, megszünteti a gyulladásokat, amelyek sok súlyos betegség kezdetét jelentik. Magas, 1:1 kalcium- és magnéziumtartalma ideális ezen nyomelemek hasznosulásához.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 kg egész zöldborsó vagy 1/2 kg tisztított ...