Friss Hal Piac a Kondorosi úton

2018-04-08

sponsored links

A táblát már hónapok óta nézegettük, de olyan fura nyitva tartás állt rajta, hogy nem igazán tûnt reálisnak, hogy eljussunk. Aztán a tavaszi szünetben csak sikerült. 



A Friss Hal Piac nevû hely inkább egy halbolt, mint étterem, de a pultban lévõ halakat egy gyors grillezéssel ebéddé varázsolják.
Ha haza szeretnél vinni friss halat, akkor az éppen aktuális választékból lehet választani. Amikor ott jártunk éppen volt lazac, polip, vörös tonhal, ráknyárs, afrikai harcsafilé. A fagyasztóból pedig többféle rák, kagyló és halfilé választható. 

Meg is kóstoltuk gyorsan, hogy mit tud a kínálat. 

Lazacburger nyesedékbõl, de szinte színtiszta halból készül. A halpogácsa friss, zamatos és omlós, ráadásul rengeteg zöldfûszer is került bele, ami nekem nagyon tetszett. 
Nem is kicsi, szóval nincs az az érzés, hogy csak három falatnyi jutott. A zsemle puha és friss, kiegészítésnek pedig egy kis uborka és jégsaláta jutott. 
A legizgalmasabb összetevõ a saját szósz, ami majonézes alapúnak tûnik, paradicsommal, zöldfûszerekkel és citrommal ízesítve. Egyszerûen mennyei!



Kértem még hozzá édesburgonyát, ami a mártogatóssal abbahagyhatatlan. Csak úgy önmagában is hatalmas élmény! Mondjuk a sima sültkrumpli sem rossz, de egészen más kategória. 

A grillezett lazacszelet a maga egyszerûségében a gyerekek kedvence. Otthon is gyakran készül, és itt is nagyjából ugyanazt az élményt kaptuk. A hal jól átsült, de mivel kellõen zsíros a húsa, illetve a bõr is rajta maradt, ezért nem száradt ki. Semmi hókusz-pókusz, csak egy jól elkészített hal. 



A polip a legkényesebb fogás. Nagyon finom, de egy picit rágósabb a kelleténél. Az biztos, hogy itt Budapesten, távol a tengertõl nem könnyû a tengeri herkentyûs témával megbirkózni. Persze így is lecsúszott, sõt igazából nagyon is jól esett, szóval jöhet máskor is. 

Árak: 2000-3000 Ft / fõfogás

Cím: Kondorosi út 3., Budapest 1116. (Jól eldugva hátul a gyártelepen.)
Nyitva tartás:  Szerda 10:00-18:00, Csütörtök 10:00-18:00, Péntek 10:00-18:00

Folytats a blogon ... https://agifoz.blogspot.com/2018/04/f...

sponsored links

Keres?s