Friss gyufatészta az ünnepi halászléhez

2011-12-22

sponsored links

Baján születtem és egy környékbeli kis faluban a gyúródeszka és a bogrács mellett nõttem fel. Amióta az eszemet tudom, minden év december 24-én halászlé rotyog a bográcsban, melyet frissen gyúrt gyufatésztával fogyasztunk és mákos gubával folytunk le. Az idei évben sem lesz másként... maradunk a jól bevált, egyszerû és megunhatatlan karácsonyi menü mellett. 
Gyermekkoromban csak szemléltem az eseményeket és olykor belekontárkodtam a munkafolyamatokba. Szerettem lenni itt is, ott is, de akkoriban a legfõbb vágyam mindig az volt, hogy mindenütt és mindenkivel "ott" lehessek és természetesen mindenben részt vehessek. :) Akkor ez az álmom nem vált valóra... szomorú, de most, akik idelent hiányoznak, mindig és mindenhol velem vannak, velem vannak a gondolataimban, az emlékeimben, a szívemben...
... halászlét fõzök a papával, gyufatésztát gyúrok a mamával és jóízûen elfogyasztom az édesapámmal, aki megtanított a szálkamentes halfogyasztásra. 
Látom a családunkat szentestén, amint belefeledkezünk a halászléevés nyújtotta élvezetbe, s amint feleszmélünk jót kuncogunk azon, hogy mennyire imádunk és jóízûen tudunk halat enni. :) Most is "együtt" fogyasztjuk el az ünnepi vacsorát, melyhez én készítem a friss gyufatésztát.

Gyufatészta készítése: ...


Folytats a blogon ... tisztateszta.blog.hu/2011/12/22/friss...

sponsored links

Keres?s