Friss disznóvágásból töltött karaj, fekete szezámos kenyérrel
sponsored links
Hálistennek van itt Ráckevén több jó kis tanya, ahonnan gyöngytyúkot, nyulat, kecskesajtot, mangalica kolbászt, szarvaskolbászt házi hizlalású disznót, és hasonló finomságokat tudok beszerezni. Az egyik helyen múlt hétvégén vágtak disznót. Megpakoltam a fagyasztót, de a friss karaj felét gyorsan elkészítettem a családnak. Vas megyében, ahonnan származom, és a többi nyugati megyében is elég elterjedt a hagymával töltött karaj, amit tovább ízesítettem egy-két finomsággal. Tökmagolajos salátával isteni. Gyorsan kelesztettem mellé egy lapos kenyeret, amit fekete szezámmaggal szórtam meg. Mire a kenyér megsült, készen voltak a húsok is. Vágódeszkára tálaltam, mert arról falatozgatni külön gyönyörûség.
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
2 ujjnyi csík füstölt szalonna
2 nagy hagymafej
16-18 karika házi lángolt kolbász
feta sajt
petrezselyem
snidling
liszt
só
bors
mangalica zsír a sütéshez
A lapos kenyér receptjét itt és itt találjátok, bármelyik összetételbõl nagyon finom, most csak simán kenyérlisztbõl készült, fekete szezámmaggal megszórva.
A húst úgy kell felszelni, hogy az elsõ vágást nem viszem végig, a másodikat igen, így amikor “leesik” a szelet, az elsõ vágás mentén szét lehet nyitni. Sózom borsozom, kiklopfolom.
A szalonnát felcsíkozom, kisütöm, rádobom a fél karikára vágott hagymákat, sózom, borsozom, lepirítom. Meghintem az összevágott snidlinggel, petrezselyemmel és mikor kihûlt, óvatosan összekeverem a kockára vágott fetasajttal.
A husik egyik felére kanalazom a tölteléket, teszek rá kettõ karika kolbászt, majd a hús másik felét ráhajtom, összetûzöm hústûvel, lisztben megforgatom.
Mangalica zsírban, közepes lángnál aranybarnára sütöm mindkét oldalukat.
Salátával kenyérrel, paprikával paradicsommal tálalom.