Friss bagett ~ Kõrözött ~ Narancslekvár

2012-04-12

sponsored links


Amikor már este tudod, hogy reggelre nem lesz pékáru a családnak, nem mondhatod, hogy nem tehetsz róla!
Na jó, ha liszted vagy élesztõd nincs akkor tényleg nem tehetsz róla! :))
De ez esetben volt, és úgy döntöttem megint Limaránál nézek körül mert valami bagett szerûségre fájt a fogam. Persze szó sem volt arról a receptben, hogy dagaszd be este és süsd ki reggel, viszont én úgy gondoltam lesz ami lesz megpróbálom. Mostanában egyre jobbak a megérzéseim, mert a végeredmény jól sikerült.
Nem írok receptet mert Limaránál megnézhetitek, viszont a különbséget idekörmölöm. :)
Nekem nem volt BL 80-as lisztem, és ráadásul 1/3-ának teljes kiõrlésû tönkölylisztet használtam, ja és olaj helyett 1 nagy evõkanál kókuszzsírt. Dagasztás után pedig folpackkal letakarva hûtõbe tettem egy éjszakára.
Másnap kivettem és fél órát hagytam akklimatizálódni, de így is hideg maradt. 10 részre vágtam, letakarva pihentettem, majd formáztam az eredeti recept szerint, lekentem tojássárgával és megszórtam szezámmaggal, lenmaggal, és mákkal, majd hideg sütõben kezdtem a sütését 200 fokon. Ennyi a történet, ja meg még annyi, hogy nagyon finom tömött kis bucik lettek, kívül ropogósak, belül puhák, amiket én kimondottan szeretek! Meg persze a többiek is! :)

A másik a kõrözött, ami szeretteim nagy kedvence. Biztosan mindenki készített már. Az enyémnek nagyon fontos ...

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2012/04/fr...

sponsored links

Keres?s