Frikadelki, avagy mikor az Ukrán az Ikeába megy

2011-09-14

sponsored links


Történt egyszer, nagyjából röpke 2 évvel ezelõtt, hogy beköltöztünk új otthonunkba párommal. Jöttek is az ismerõsök az üveghegyen is túlról, csak az volt a baj, hogy bár rengeteg embert vendégül láttunk, mégis néhányan lepattantak arról az üveghegyrõl, azaz némi hibaszázalékkal dolgoztunk. Így a mostani hétvégén igyekeztünk ledolgozni a renitenciánkat, akármilyen fura is egy két éve belakott otthonba lakásavatót tartani, gondoltam a fogások mennyiségével kompenzálom majd a megkésett bemutatót.Láttam már vendégül kacsalábon forgó 50 négyzetméterünkön több, mint 10 fõt, de az egy olyan laza kirakodós jellegûállófogadás volt, ahol mindenki onnan kapott el falatkát, ahonnan épp tudott, és ott fogyasztotta el, ahol épp felszabadult egy kis hely. Így most elég nagy feladat volt 10 embert asztalhoz ültetni, pláne egy 8 fõshöz...plussz ilyenkor szeetne az ember kicsit különlegeset, kicsit gyorsan elkészíthetõt, és kicsit olyat, ami miatt nem kell sokáig magukra hagyni a vendégeket. Ezeknek a követelményeknek szerintem egyszerre tett eleget a Frikadelki. Egyszerû, mert tulajdonképpen egy húsgolyó, különleges, mert van egy kis csavar a szószban, és a vendégeimet sem kell magukra hagynom, mert a húsgolyókat elõre kisütjük a szósz pedig 5 perc alatt elkészíthetõ.

Fasírtgolyócskákhoz: ...

Folytats a blogon ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/09/fr...

sponsored links

Keres?s