Frappe

2012-01-24

sponsored links


  Január 6-án, vízkeresztkor elkezdõdött a farsangi idõszak, ami egészen hamvazószerdáig tart, amikor is kezdhetünk böjtölni a nyaralásra is gondolva. Addig viszont nyugodt lelkiismerettel lakomázhatunk, bálozhatunk, mulatozhatunk. A farsangi idõszak csúcspontja, a karneválok és a farsangi bálok idõszaka farsangvasárnaptól húshagyókeddig tart, idén ez február 19-re esik. Nálunk már el vannak árasztva az üzletek a farsangi jelmezekkel, mindenféle kiegészítõvel, na és persze karneváli nyalánkságokkal. Kicsifiam kedvenc édessége az úgynevezett frappe, ami nagyon hasonlít a mi csöröge fánkunkhoz, a különbség annyi, hogy az olaszok sokkal vékonyabbra nyújtják a tésztát.
Hozzávalók:
  • 500g finom liszt
  • 100g cukor
  • 50g vaj
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 pohár száraz, fehérbor ...

Folytats a blogon ... lilahajni.blogspot.com/2012/01/frappe...

sponsored links

Keres?s