François Chartier - Az ízek harmóniája
sponsored links
Közeledik a karácsony, s ez sok mindenben érezhetõ. Különösen igaz ez a gasztronómiai könyvek területére, hisz gondoljunk csak bele, még a szûkölködõ családoknál is megpróbál valami finomat, különlegeset varázsolni a ház asszonya (vagy ura). Tehát jó alkalom arra, hogy egy kis gasztro-könyv kerüljön a fa alá. A következõ egy hét alatt több különbözõ könyvet is ajánlok, mert olvasni még mindig jó és hasznos... Most az Alinea kiadó csomagjával kopogtatott a postás, benne pedig három, igen jó könyv lapult.
François Chartier - Az ízek harmóniája komoly mû, ezt már leszögezhetjük az elején!
A szerzõ több mint húsz esztendeje kutatja az ételek és italok összetevõit, miközben ír, szaktanácsadóként dolgozik, szóval sûrûn telnek hétköznapjai. Nem egyszerûen borhoz ajánl ételt és fordítva, hanem a gasztronómia mögött rejlõ molekuláris hatásokat mutatja be. Étterem- és konyhafõnökök, szakácsok, sommelier-ek, felszolgálók tanulmányaihoz hozzátartozott eddig is, hogy a gondolati vagy gyakorlati harmonizálásból kiindulva párosítsanak ételeket és italokat. Viszont az elmúlt tíz-tizenöt ...