Franzbrötchen (fahéjas-mazsolás)
sponsored links
A 31. SAD! játékra nemrégiben olyan édességet kellett hozni, ami egy adott országra jellemzõ. Én akkor elõször valamilyen német édességet szerettem volna készíteni, de amikor elsõ alkalommal keresgéltem, csak nagyon kevés tradicionális német desszertet találtam, és azok közül sajnos egyik sem nyerte el annyira a tetszésemet, hogy közülük válasszak. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, fejembe vettem, hogy nem adom fel, hátha mégis rábukkanok egy olyan finomságra, amit érdemes elkészíteni. A kitartásom eredménnyel járt, mert rátaláltam erre a tetszetõs, északnémet édes péksütire, amit elsõsorban Hamburgban, de ott aztán minden sarkon árulnak. Azóta persze más német városokban is elterjedt, sõt hasonló változatai szinte az egész világon ismertek.
A Franzbrötchen minden valószínûség szerint francia ihletésû sütemény, és általában reggelire, vagy délutáni kávé mellé fogyasztják. Eredetileg fahéjjal készül, de manapság nem ritka a csokoládéval vagy a mazsolával töltött változat sem, vagy ezek ...
A Franzbrötchen minden valószínûség szerint francia ihletésû sütemény, és általában reggelire, vagy délutáni kávé mellé fogyasztják. Eredetileg fahéjjal készül, de manapság nem ritka a csokoládéval vagy a mazsolával töltött változat sem, vagy ezek ...