Frankfurti szelet

2018-03-14

sponsored links



Egy tévémûsorban láttam ezt a fogást, amit már akkor tudtam, hogy biztosan ki fogok próbálni. A kelkáposzta nem épp népszerû nálunk, ritkán kerül asztalra. Ez most egy nagyon laktató, jó szaftos, és igazán ízletes fogás. Karaj helyett csirkébõl vagy szûzpecsenyébõl is elkészíthetõ.
Hozzávalók 4 fõre:
*80 dkg csont nélküli karaj
*só, bors,
*2-3 ek liszt a forgatáshoz
*4 szál virsli
*4 vékony szelet füstölt szalonna
*1 ek zsír
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*0,5 kk õrölt köménymag
*1 tk cukor
*3 nagy marék apróra vágott kelkáposzta
*2 dl paradicsomlé

A karajt szeletekre vágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval, borssal. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük és a visszamaradt zsiradékon a lisztbe mártott karaj szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, és félretesszük. A serpenyõben maradt zsiradékhoz adunk még egy evõkanálnyi zsírt és a felkockázott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Felöntjük a paradicsomlével és visszarakjuk bele a hús szeleteket. Adunk még hozzá kb. 2 dl vizet. Megszórjuk egy csipet borssal, köménymaggal, ha picit savanyú a paradicsomlé, akkor egy kevés cukorral. Fedõ alatt, néha megforgatva puhára fõzzük, ha szükséges még vizet adunk hozzá. Közben a virslit felkarikázzuk, és egy kevés zsíron megpirítjuk. Amikor a hús már majdnem jó, beleszórjuk a kockára vágott kelkáposztát és együtt készre fõzzük. Beleforgatjuk a pirított szalonnát és a virslit. Ízlés szerint még sóval ízesítjük. 
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/03/frank...

sponsored links

Keres?s