Frankfurti leves kínai kelbõl (levesek - 2.)
sponsored links
A múltkor jó nagy bevásárlást csaptunk, vettünk egy csomó zöldségfélét. Valahogy ami a szemünk elé került ebbõl is, abból is szép, friss, azt megvettük, gondoltuk, hogy majd csak kitalálok valamit, mi legyen belõle. Így is történt, jó sok napra megvolt a fõzni- és ennivaló.
Az egyik egy jó nagy kínai kel volt. Gondoltam fõzelékre is belõle, de végül leves mellett döntöttem, virsli is volt itthon, viszonylag régen is fõztem ilyet, tehát minden adott volt a frankfurti leveshez. Elõször lebontottam róla a nagyobb leveleket, megmostam, és - ahogy máskor is - kivágtam belõle a közepén lévõ vastag részeket. Ezeket más felhasználásra szántam. A megmarad zöld leveleket keresztben kb. ujjnyi csíkokra vágtam. Megtisztítottam, felkockáztam két-két darab sárga- és fehérrépát, és föltettem fõzni, nem nagyon sok vízben, amihez egy kisebb adag ...