Frankfurti leves
sponsored links
Nagy-nagy kedvencem, mégis nagyon ritkán készül. A napokban viszont megkívántam, így tegnap vettem is hozzá egy fej kelkáposztát, ma délelõtt pedig még a 40 fokos hõség elõtt megfõztem.
Hozzávalók:
500 gr kelkáposzta vékonyra szelve,
1 sárgarépa vékonyra karikázva,
2 pár jó minõségû virsli,
2 szelet bacon szalonna,
1/2 fej vöröshagyma,
1 ek. fokhagymapor,
1 mk. pirospaprika,
só, bors ízlés szerint,
1 mk. majoranna,
1 késhegynyi õrölt kömény,
200 ml mandulatejszín,
1 tk. citromlé,
1 ek. kókuszzsír
Elkészítés:
A zsíron a hagymát és a baconszalonnát megpirítjuk, majd a pirospaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, és a sárgarépát, majd kevés vízen megpároljuk. Fûszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a káposztát.
Kb. negyed óra, 20 perc alatt elkészül. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Pár perc alatt megfõ. Addig a citromlevet kikeverjük a mandulatejszínnel.
Egy merõkanálnyi lével kikeverjük a tejszínt és hozzáöntjük a levesünkhöz, egyet forralunk rajta, majd elzárjuk, és tálalhatunk is.
Megjegyzés:
Nem paleó módon a mandulatejszín helyett tejfölt használhatunk, és ez esetben kimaradhat belõle a citromlé.
Továbbá készülhet bármilyen más magtejszínnel, esetleg kókusz, vagy zabtejszínnel is.
Egy nagyobb burgonyát raktam a nem paleó változatba a család többi tagjának ;)
Ha sûrûbbre szeretnénk (én a nem paleó változatban alkalmaztam) egy ek. keményítõt - esetemben tápióka - keverhetünk a tejszínhez/tejfölhöz.