Frankfurti leves
sponsored links
Már javában kapható a zsenge kelkáposzta, így kihagyhatatlan, hogy készüljön belõle
egy ízletes Frankfurti leves!
Én sem hagytam ki! :D
Jól megpakoltam virslivel és egy nagy darab puha bõröcske is került bele, hogy
kapjon egy kellemes füstös ízt.
Laktató és telis-tele van vitaminnal, ráadásul a káposzta fogyasztó hatással is bír, jótékony hatása az emésztésre is közismert.
Ha kenyér nélkül fogyasztjuk, bátran ehetjük! ;)
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma olaj, liszt, pirospaprika-a rántáshoz
só, kömény(egész köménnyel intenzívebb az íze)
virsli és füstölt finomságok ízlés és igény szerint
1/2 doboz tejföl(kb. 1 dl) +a tálaláshoz
Elkészítés:
A megtisztított kelkáposztát negyedekbe vágjuk és felcsíkozzuk.
Annyi vízben, hogy jól ellepje, feltesszük fõni.
( Ha teszünk bele füstölt dolgokat az is mehet bele az elején)
Sózzuk, borsozzuk és köménnyel is fûszerezzük.
Mikor félig puha, elkészítjük a közepes sûrûségû rántást, a fokhagymából, lisztbõl, olajból
a végén hozzáadva a pirospaprikát is.
A kész rántást a leveshez keverjük.
Ezután jöhet a virsli, majd a kevés levessel kikevert tejföl.
Egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen, további tejföllel kínáljuk és, ha nem fogyózunk, friss kenyér is jár hozzá. ;)