Frankfurti leves
sponsored links
Olyan régen készült már nálunk frankfurti leves, hogy az idejét sem tudom! Ma azon gondolkodtam, hogy valami zöldséges leves kellene ebédre, amikor a hûtõ zöldséges rekeszében kezembe akadt egy kis fej kelkáposzta. Volt még itthon 2 pár virsli, máris adódott a frankfurti leves ötlete.
Második fogásnak csirkepörköltet fõztem zepter gyorsfõzõ fedõvel, szokásos módon és jelzések után 8 perc alatt (utána az edényt a tûzhelyrõl levéve, magától hagytam visszaesni a fõzõpálcát), a köret tészta volt hozzá. A fiúk és Párom ezt választották.
Illetve tegnap a felcsíkozott sertésmájat már nem volt kedvem elkészíteni, így ma azt is megcsináltam szalonnás-hagymás májnak. A különbség csak annyi volt, hogy most kicsit kevesebb volt a csíkozott máj. Én ezt ettem ma az ebéd második fogásaként.
A frankfurti leves hozzávalói: kb. 40 dkg kelkáposzta, 2 kisebb krumpli, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem gyökér, 2 liter forró víz, 2 fehér kanál ételízesítõ, 1/2 kávéskanálnyi õrölt kömény, 2-3 evõkanál ...