Frankfurti leves
sponsored links
Gyomorkímélõ, finoman melegítõ, maradék virslit felhasználó recept következik, így újév második napjára. Fõzzétek, fogyasszátok.
Hozzávalók:
Kis fej kelkáposzta
2 krumpli
1 fokhagyma
2 ek olaj
1 kiskanál pirospaprika
fûszerkömény, majoranna, só bors ízlés szerint
2 pár virsli
2 dl tejföl
1 kanál liszt
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, kockázom, a káposztából kivágom a torzsáját, leveleit kis csíkokra vágom. Az olajon az apróra vágott fokhagymát icipicit megpirítom, megszórom a paprikával, majd a zöldségeket is hozzáadom, kis ideig dinsztelem. Felöntöm vízzel, ami bõvel ellepi, sózom, borsozom, rászórom a köményt, majorannát, és összefõzöm. A legvégén, mikor már a krumpli is megfõtt, a tejfölbe keverem lisztet, hozzákeverem a leveshez a felvágott virslivel együtt, összefõzöm, amennyiben szükséges utánasózom, és tálalom.