Frankfurti leves

2014-02-20

sponsored links

Találtam gyönyörû szép kelkáposztát. Nem igazán volt kedvem lucskos káposztához, gondoltam ebbõl készitem majd a frakfurti levest kinai kel helyett, próbáljam ki milyen lesz. Annyira finom lett, hogy ezután biztos csakis kelkáposztából fogom késziteni. Sokkal erõteljesebb az ize.



Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 szál murok, 1 szál petrezselyem gyökér, 5 cikk fokhagyma, kakukkfû, olaj, liszt, só, pirospaprika.

A káposzta leveleirõl levágtam a vastagabb szárakat, majd vékony csikokra vágtam. A murkot, petrezselymet megpucoltam, vékonyra szeleteltem. Egy fazékba egy evõkanálnyi olajat forrósitottam, beletettem a zöldségeket, folytonos kavarás mellett kissé megdinszteltem. Egy kanálnyi lisztet szórtam rá és egy kiskanálnyi pirospaprikát. Mikor kezdett pirulni, vizzel felöntöttem. Hozzátettem a káposztát, az apróra vágott fokhagymával együtt. Sóztam és kukukkfûvel izesitettem. Mikor a káposzta megfõtt, hozzátettem négy szál karikára vágott virslit. Ez már pillanatok alatt megfõ.
Tejföllel tálalatam.
Izletes és laktató!!

Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s