Frankfurti/ káposztaleves 2.
sponsored links
Ez a leves már sz erepel a blogban. Még a kezdetekben tettem fel. Akkor történt egy kis "baki" a készítésnél. Így most megtörtént a "hiba" orvoslása és került a levesbe rántás. :) Ma virslivel készítettem. Bár nem rajongok a virsliért - szerintem ezt már említettem is - és nem is sûrûn eszünk, de ebbe valahogy az illik szerintem a legjobban.
Vigyáznom kellett, nehogy kísértésbe essek... Ugyanis nagyon szeretem a káposztát nyersen. Egy kis sóval, köménnyel és ecettel megbolondítva. :) De most nem saláta, hanem leves lett a káposztából.
Elkészítése
A káposzta külsõ levelét leveszem, megmosom. Apró csíkokra/kockákra felszeletelem, a torzsa vastagabb részét kivágom. Besózom és megszórom egy kis köménnyel is. Kicsit állni hagyom, addig megtisztítom és felkockázom a krumplit.
Kb. 1,5 l vízbe felteszem fõni a káposztát és a krumplit. Néhány perces fõzés után ízesítem sóval, borssal, delikáttal.
Amikor a krumpli félig puha, beleteszem a felkarikázott virslit.
Miután minden megpuhult, rántást teszek rá (1 ek. rántást elkeverek egy kis kivett lével), majd egy kevés tejfölt (1-2 ek. tejfölt szintén elkeverek egy kis kivett lével).
Végül még néhány percig forralom.
Hozzávalók: ...