Frankfurter
sponsored links
A minap életem párjától kapta egy sütis könyvet.
Már az üzletben átlapoztam és nagyon megtetszett. Haza hoztam átlapoztam, és rögtön ezen a sütikén akadt meg a szemem. Azonnal tudtam, hogy ez lesz az elsõ amit elkészítek belõle. Már megvan a következõ áldozatom is a könyvbõl ;)
A tegnapi mini ünnep jó alkalom volt rá, hogy prezentáljam.
Ééééés álmomban sem gondoltam volna, hogy még drága bátyám is enni fog belõle, akit a sors ide sodort, felém de sajnos már tova is lökte...:(
Na szóval, ez az a süti amit nem utoljára készítettem, és variálni is fogom...
5 db tojást 175g cukorral egy vaníliás cukorral habosra kevertem, hozzá csurgattam 5 ek hideg vizet miközben a keverést a robival nem hagytam abba.250 g lisztet össze kevertem 1 cs sütõ porral, és óvatosan a tojáshoz forgattam apránként. Egy koszorú formát jó vastagon kivajaztam, és a masszát bele öntöttem.180 fokra elõ melegített sütõben 35 perc alatt megsütöttem. Formából kivettem és rácson hûtöttem.
Aközben mikor a tészta sült a krémet is elkészítettem.A csomagoláson feltüntetett leírás alapján 1 cs vaníliás pudingot megfõztem, de cukor nélkül. Hagytam langyosra hûlni...Majd 250g vajat 75g ...