Francia zöldborsó
sponsored links
Igazolt távollétem ellenére
(majd egy hónapja írtam utoljára :)
Hozzávalók:-80 dkg zöldborsó (most fagyasztott)
-10 dkg vaj (igazi :)
-olívaolaj (most spanyol-nagyon finom :)
-1 nagyobb fej vöröshagyma (kis kockára)
-1 csokor újhagyma (karikára)
-1 csokor metélõhagyma (szeletelve)
-1 csokor petrezselyemzöld (viszonylag apróra)
-tengeri só
-fehér bors
-1 liter zöldség alaplé, vagy simán csak húsleves :)
Olívaolajon felolvasztom a vajat, beledobom
a hagymákat és a petrezselyemzöld jó felét
-puhára párolom õket.
Az alaposan megmosott salátát nagyobb kockára vágom
(de egész nyugodtan tépkedhetjük is),
rádobom a borsóra és csak addig fõzöm,
amíg összeesik a saláta (nem kell szétfõzni).
A maradék petrezselymet a legvégén szóróm a levesbe.
És hogy vigyek egy kis csavart is a történetbe,
ezt a receptet mindjárt kétféleképpen is elkészíthetjük,
attól függõen, hogy levest, vagy afféle köretet
szeretnénk belõle az asztalon látni.
A köret esetében elegendõ 2-3 dl folyadékkal
felönteni a borsót!
Én most levest akartam
-és azt is fél óra alatt! :)))
-és azt is fél óra alatt! :)))
Tulajdonképpen elég sok mindenhez el tudom
képzelni köretnek is, amihez borsót és salátát
lehet külön-külön is adni!
Nagyon finom!
Nagyon finom!