Francia tipusú fél-kecskesajt
sponsored links
A vajmellett ez a másik rész, amihez frissiben használtam fel a fûszereket.
Már található a blogon ehhez hasonló kecskesajt, de barátok kérésére, néha így vagy úgy, de újra és újra feltûnik.
Úgyis mindig minden sajt más lesz, mint ahogy egyik nap sem olyan, mint, a másik.
Franciaországon kívül sokfelé készítenek ilyen típusú sajtokat pl. Olaszország/Szicília, Spanyolország/Andalúzia, Hollandia, Ausztria, stb. de Magyarországonleggyakrabban a Francia gyártmánnyal találkozunk.
S hogy miért fél-kecske?
Mert azt a sajtot, ami nem 100 %-ban kecsketejbõl készül, így hívják "mi-chevre" .
Roppant finom és az elkészítése nem kíván nagy "szakértelmet". Sokkal egyszerûbb, mint más házilag készülõ sajt, ezért biztatok mindenkit, ne gondolkodjon, készítse el.
Nem muszáj kecsketejbõl, a tehéntej is megfelel, de megjegyzem, mindig házi tejbõl készítem,
még nem próbálkoztam bolti tejjel.
Fûszeres bevonatú fél-kecske krémsajt
Hozzávalók ...