Francia reggeli a Belvárosban
sponsored links
Az izgalmas és kompromisszummentes fagylaltjairól és monodesszertjeirõl híres Damniczki cukrászmanufaktúrában a legjobb minõségû kávék mellé egyedi készítésû, de hagyományos és különlegesen finom péksüteményeket kínálnak.
Tavaly év végén, a fagyiszezon végeztével került be a fagylaltospulttal szembe a Simonelli Black Eagle kávégép, amely a ma kapható masinák egyik legjobbja, a nemzetközi barista versenyek gépe, s a számos, saját fejlesztésû ital, amelyhez a legjobb minõségû olasz kávét és magyar kézmûves pörkölõk speciality kávéit használják. A kínálatban megtalálható a kiváló olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésû, termõterület-szelektált kávé, de a baristák a filterkávé készítés világában szintén otthonosan mozognak.
A kávén kívül számos más forró itallal is várják a reggelizõket: belga csokoládéból, termelõi tejjel és tejszínnel készített forró csokoládékat is érdemes kipróbálni.
A majszolnivalót a The Mill kézmûves pékség készíti. A kizárólag prémium minõségû alapanyagokkal dolgozó, mesterséges adalékoktól mentes péksüteményeket elõállító cég pékmestere, Markovics Gergely könnyen megtalálta a Damniczkira jellemzõ stílust, így a cukrászda kínálatába tökéletesen illeszkedõ, egyedi hangvételû, minõségi péksütemények várják a reggelizni vágyókat.
Engem elõször a medvehagymás és tökmagos minipogácsák tartottak fogva, míg a pultnál néztem, ahogy a tejeskávém elkészül. Aztán a kávéhoz megettem egy diós-tejcsokis csigát, és azt hittem, eljött a mennyország, pedig nem: ez az érzés a túrós táska fogyasztása közben valósult meg, amíg a tetejére sült karamellizált rétegen keresztül megízleltem a vékony, ropogós leveles tésztát, majd beleharaptam a kb. mésfél centi vastag, szaftos, friss, jó ízû túróba? Aztán kipukkadtam (majdnem), úgyhogy a sós péksüteményeket legközelebb fogom kipróbálni.