Francia rakott burgonya

2017-10-17

sponsored links

IMG 1341 Hozzávalók: ( 6 tálkányi körethez )

  • 8 db burgonya
  • 2 fej fehér hagyma
  • lágy sajt és parmezán
  • vaj

IMG 1170

IMG 1171

A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük mindet, ezt követõen pedig a hagymákkal hasonlóan járunk el. A kis kerámia tálkákat alaposan kivajazzuk, azután pedig egy réteg burgonyát pakolunk az aljukba. Erre érkezik egy réteg hagyma, majd ismét burgonya, majd sajtszeletek jönnek. A következõ rétegek az elõzõekhez hasonlóan ismétlõdnek, majd a végén reszelt parmezán réteggel zárjuk a sort. 

IMG 1178

IMG 1187

IMG 1188

IMG 1183

IMG 1182

IMG 1200

IMG 1201

IMG 1198

IMG 1210

Egy tepsibe kevés vizet öntünk, majd az elõkészített kerámia tálkákat a tepsibe helyezzük. 180 c-os sütõbe toljuk õket, majd addig sütjük a köretünket, míg gyönyörû aranybarnák nem lesznek.

IMG 1231

IMG 1348

IMG 1342

és íme a fõétel:

IMG 1363

Házilag füstölt kacsamell vörösborban párolt körtével, francia rakott burgonyával és könnyed madársalátával (vinaigrette James Bond módon)

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2017/10/17/fran...

sponsored links

Keres?s