Francia rakott burgonya, ahogy ?n szeretem
sponsored links
Hozz?val?k:
1 kg k?zepes krumpli
6 db toj?s kem?nyre f?zve
4 dl tejf?l
3 ek. majon?z
1 db nyers toj?s
csipet ?r?lt feh?rbors
?zl?s szerint ?tel?zes?t?
20 dg f?st?lt trappista sajt
2-3 dkg vaj
Elk?sz?t?s:
A burgony?t alaposan megmossuk, majd feltessz?k f?ni. ?n m?r ilyenkor sz?rok r? egy adag s?t, szeretem, ha ?tveszi a burgonya f?v?s k?zben. A kem?nytoj?sokat megtiszt?tom ?s egy kis t?lk?ba teszem, a sajtot lereszelem. A m?rt?s hozz?val?it- tejf?lt, nyers toj?st, majon?zt, ?r?lt feh?rborsot, ?te?zes?t?t alaposan kikeverem. Ha a burgonya megf?, hideg v?zben leh?t?m, majd megtiszt?tom. Egy j?nai alj?t kikenem a vajjal, ?s belekarik?zok egy adag burgonya?t. Kicsit meglocsolom a m?rt?s egy r?sz?vel, majd megsz?rom reszelt sajttal ?s r?kock?zom a f?tt toj?st. ( a toj?sokat gondolatban kett?, a sajtot ?s a m?rt?stpedig h?rom r?szre osztom) Az?rt nem karik?zom, mert ?gy minden falathoz jut majd a toj?sb?l is. ?jabb burgonya, m?rt?s, toj?s ?s sajt k?vetkezik. Az utols? adag burgony?t alaposan megkenem a marad?k m?rt?ssal ?s megsz?rom a reszelt sajttal. Mehet a s?t?be, s addig marad bent, m?g sz?pen megolvad a sajt a tetej?n.
Bevallom, hogy ez a verzi? k?zelebb ?ll a lelkemhez ?s persze a gyomromhoz, mint a kolb?szos.