Francia ?rakott burgonya?

2014-07-11

sponsored links

Kunné Bea “Büntetlen örömök” oldaláról való recept

Hozzávalók és elkészítés egyben:franciarakottburgonya

  • Végy 5 db keményre fõtt, szeletelt tojás
  • Körülbelül 1 kg szeletelt patisszont, pár percre rakd forrásban lévõ vízbe, majd szûrd le
  • Rakd egy tálba a szeletelt tojással együtt
  • A következõ “mártást” kerül rá:
    • 25 dkg fõzõtököt hámozz meg, vágd kockákra, majd párold, szûrd le, végül botmixerrel pürésítsd
    • Amikor kihûlt, 50 gramm kókusztejszínt, 4 közepes tojást, 3 evõkanál tápióka keményítõt, ízlés szerint sót, frissen õrölt borsot és reszelt szerecsendiót adj hozzá
    • Kézi habverõvel rövid ideig kever
    • Öntsd rá a patisszonos tojásra, lazán keverd át, hogy ne törjön össze
  • Egy jénai tálat zsírozz ki, apró szemû kókuszreszelékkel szórd ki, majd öntsd bele a keveréket és igazítsd el
  • 180 fokon, alsó-felsõ sütésen, 45-50 percig süsd
  • Aki szereti, akár kemény sajtot reszelhet a tetejére

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23217

sponsored links

Keres?s