Francia ?rakott burgonya?
sponsored links
Kunné Bea “Büntetlen örömök” oldaláról való recept
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy 5 db keményre fõtt, szeletelt tojás
- Körülbelül 1 kg szeletelt patisszont, pár percre rakd forrásban lévõ vízbe, majd szûrd le
- Rakd egy tálba a szeletelt tojással együtt
- A következõ “mártást” kerül rá:
- 25 dkg fõzõtököt hámozz meg, vágd kockákra, majd párold, szûrd le, végül botmixerrel pürésítsd
- Amikor kihûlt, 50 gramm kókusztejszínt, 4 közepes tojást, 3 evõkanál tápióka keményítõt, ízlés szerint sót, frissen õrölt borsot és reszelt szerecsendiót adj hozzá
- Kézi habverõvel rövid ideig kever
- Öntsd rá a patisszonos tojásra, lazán keverd át, hogy ne törjön össze
- Egy jénai tálat zsírozz ki, apró szemû kókuszreszelékkel szórd ki, majd öntsd bele a keveréket és igazítsd el
- 180 fokon, alsó-felsõ sütésen, 45-50 percig süsd
- Aki szereti, akár kemény sajtot reszelhet a tetejére