Francia mákos
sponsored links
Anya kapta a receptet az egyik szülõtõl az oviban, áradozott róla, hogy milyen finom. Így aztán jobb ötlet híján ezt sütöttem meg húsvétra. Háát, megküzdöttünk a sütivel, de én nyertem. :) Valószínûleg egy kicsit túlverhettem a krémet (vagy nem hûtöttem ki eléggé?), így nagyon folyt. Este volt, be akartam tölteni, másnap délre vittük volna, sütõkeretem persze nem volt (egyébként sincs). Kartonpapírból fabrikáltam egyet. A hûtõben másnapra szépen összeállt és az ízek is összeértek.
Fényképezni már csak ezt a két árva szeletkét tudtuk, azért ebbõl sejthetõ, hogy bejött a családnak.
Francia mákos - 38x22-es tepsihez
Mákos piskóta
180 g nádcukor, 120 g liszt, 95 g darálatlan mák, 6 tojás (szétválasztva), 50 ml olaj, 3 ek víz, 1 kk sütõpor
Mézes lapok
300 g liszt, 100 g porrá zúzott nádcukor (porcukor), 75 g vaj, 1 ek méz, 1 kk szódabikarbóna, 2 tojás
Krém
3 tojás sárgája, 150 g porrá zúzott nádcukor (porcukor), 1 rúd vanília, 350 g puha vaj, 700 ml tej, 2 csomag pudingpor (vagy 80 g keményítõ)
Tetejére
100 g durvára vágott dió, 50 g vaj, 1 ek nádcukor + csokoládé
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk...