Francia meggyes/cseresznyés pite
sponsored links
Szinte az utolsó szem gyümölcsökbõl készült - de milyen jó, hogy elkészült!
Mama régi szakácskönyvébõl származik a recept: Turós Emil, Turós Lukács - A mi szakácskönyvünk (1960.). Zseniális mû! Végigmegy a konyhai alapanyagok fajtáin, elõkészítésen, bontáson, valamennyi ételfajtán, a végén befõzés/tartósítás és menüsorok az év minden szakára, egyszerû és ünnepi ajánlatokkal.
Mama 22 éves fiatalasszony volt akkor, és egészen biztos, hogy nagy hasznát vette a könyvnek, annyira részletesen, alaposan magyarázza a dolgokat, és annyira jó receptek szerepelnek benne. Érdekes, sosem kérdeztem meg tõle, valójában kitõl is tanult meg fõzni: mert szenzációsan jól fõzött - de mióta az eszemet tudom, szakácskönyvet sosem láttam a kezében :-)
A pite pedig õrületesen finom! Alul egy omlós tésztaréteg, pici lekvár, majd egy citromos-diós piskóta, jó sûrûn megrakva fahéjas meggyel és cseresznyével.
Igazán érdemes bekapcsolni miatta a sütõt! Sõt! Ribizlivel és/vagy sárgabarackkal is elkészíthetõ ám!
Francia meggyes/cseresznyés pite
Hozzávalók egy kb. 20x30-as tepsihez:
Az omlós réteghez: ...