(FRANCIA) HACHIS PARMENTIER - TRADICIONÁLIS RECEPT
sponsored links
A hachis parmentier egy francia fogás, amelyben a sajttal összefogott krumplipürés réteg alatt egy finom darált húsos ragu lapul. Az elkészítés nagyon egyszerû, és az külön remek benne, hogy elõre is elkészíthetõ. Így pl ha szombaton elõkészítjük, és hûtõbe rakjuk, akkor másnap, vasárnap csak sütõbe kell tolnunk, és élveznünk a gyorsan elkészülõ ebédet.
A receptben szereplõ burgonya helyettesíthetõ részben vagy akár teljesen is akár zeller-, akár csicsókából készül pürével is, ám a tradicionális - eredeti - receptben csak burgonya szerepel.
HOZZÁVALÓK
600 gramm burgonya
100 ml tej
2 ek creme fraiche vagy tejszín
40 gramm reszelt gruyere sajt
60 gramm reszelt mozzarella
50 gramm vaj (darabokra vágva) ...