Francia gesztenyehab

2012-07-09

sponsored links

Francia gesztenyehab - Mousse aux marrons

Vasárnapi bónuszunk következik, ezúttal édesség formájában.
Lotaringia kulináris jellegzetességei között találtam a gesztenyehabot, amire már csak a nálunk is igen népszerû gesztenye miatt is felfigyeltem. Az ilyen fogásokat mindig is jobban szeretjük, úgy érezzük, van közöttünk valami "rokonság" az adott népekkel kapcsolatban.
Gesztenyével készült édességet más tartományokban is találtam, sõt Bretagne-ban hagyományosnak mondott desszert. Mivel nem tudtam az eredetére bukkanni, álljon ma itt, a mi esetünkben ez a kérdés, vegyük úgy, másodlagos :).

Több receptet átnéztem, a gesztenyehab gyakorlatilag a francia csokoládé-mousse mintájára készül, nyers tojáshabbal, friss, felvert tejszínnel és némi alkohollal.
Volt olyan szerencsém, és francia gesztenyekrémet használtam, ez annyira finom, hogy egyszerûen a tubusból is ki lehet enni, ha maradna. Persze, melyik ...


Folytats a blogon ... dallacucina.freeblog.hu/archives/2012...

sponsored links

Keres?s