Francia fánk / Francuske krofne
sponsored links
Nagyon finom nekünk bevált.
Hozzávalók:
Tészta:30 dkg liszt,18,5 dkg vaj,evõkanál cukor,5 deci víz,1 evõkanál vanilia kivonat,1/2 citrom reszelt héja,6 tojás,olaj.
Máz:15 dkg porcukor,1 kiskanál vanilia kivonat,5 evõkanál teszín.
Készül:
Egy lábosba öntjjük a vizet,cukrot és a vajat majd fölforraljuk.Hozzáadjuk a lisztet és addig fõzzük míg el nem vállik az edény falátol és az alyán fehér lerakódás lesz.A tésztát kihûtjük.A hideg tésztához robotgéppel állandóan kevrve egyessével hozzáadjuk a tojásokat.Hozzáadjuk a vanilia kivonatot és a citrom héját is.Zsírpapírbol négyzeteket vágunk 10x10 cm (a receptben 20 írt de nekem 50 lett belõle mert kisebb a habcsövem így vékonyabbak lettek valójában tulumba nyomóval kellett ...