Francia diós szelet
sponsored links
Régen picit tartottam a nyújtott lapos sütiktõl, de ezt mindenképpen megéri elkészíteni. Szép nagy adag, remek vendégváró édesség. Egyáltalán nem nehéz, és a végeredmény kárpótolja a befektetett munkát, és az idõt. Egy kisebb családi összejövetel alkalmával az ebéd lezárásaként kínáltam.
Hozzávalók:
Mézes lapokhoz:
*40 dkg liszt
*1 kk szódabikarbóna
*1 ek méz
*2 nagyobb tojás
*12 dkg margarin
*10 dkg porcukor
Diós piskótához:
*15 dkg rétesliszt
*0,5 tasak sütõpor
*15 dkg darált dió
*6 tojás
*15 dkg cukor
*3 ek víz
*0,5 dl étolaj
Krémhez:
*3 tojás sárgája
*2 tasak vaníliás pudingpor
*10 dkg cukor
*7 dl tej
*12 dkg porcukor
*25 dkg margarin
A mézes lapok alapanyagait összedolgozzuk, majd két sütõpapír között 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Elõmelegített sütõben 180 fokon 7-8 perc alatt sütõpapíros tepsi hátán megsütjük.
Hagyjuk kihûlni. A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, olajjal, majd beleforgatjuk a sütõporos, diós lisztet és lazítjuk a keményre vert tojásfehérjével.
Sütõpapíros 30*38 cm-es tepsibe simítjuk. Elõmelegített sütõben 180 fokon tûpróbáig sütjük. Ez kb. 30 perc. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, pudingporral, majd a tejjel simára keverjük és sûrûre fõzzük. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a kihûlt pudingos krémbe forgatjuk.
A nagy 30*38-as tepsibe teszünk egy mézes lapot, amit megkenünk a krém felével, majd ráfektetjük a diós piskótát. A maradék krémmel bevonjuk és a második mézes lappal befedjük. Folpackkal lefedve hagyjuk egy éjszakát puhulni. Másnap porcukorral megszórva, és egy éles késsel felszeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.