Francia csokitorta paleosan
sponsored links
A hagyományos változat eredetileg is teljesen lisztmentes. Csokoládéból is és kakaóporból is elkészíthetõ. Alacsony szénhidrát-, ugyanakkor magas kalória tartalmú a sok kókuszvaj miatt , ezért a ketogén diétába is könnyen beilleszthetõ (fõleg a kakaós). Cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják…
- 250 g étcsokoládé (xillites vagy hagyományos)
- 250 g kókuszzsír
- 100 g õrölt eritrit (porXukor0)
- 1 mokkáskanál Stevia (elhagyható!)
- fél deci narancslikõr (sütéskor az alkohol elpárolog)
- 6 egész tojás
Elkészítés:
- A sütõt melegítsd elõ 180 fokon
- Egy 20-22 cm átmérõjû, levehetõ oldalú tortakarika alsó lapját sütõpapírral fedd le, és így tedd a csatos keretbe
- A keretet kívülrõl csomagold alufóliába úgy, hogy ne szökhessen bele majd a víz
- Vízgõz felett olvaszd fel a táblacsokikat, a kókuszzsírt,
- Keverd a csokihoz a porXukrot, a likõrt és a steviát
- Keverd simára és vedd le a gõzrõl
- A tojásokból hosszan, magas fordulaton verj kemény habo
- Több részletben keverd a habot a langyos, olvasztott csokikrémhez
- Töltsd az elõkészített tortaformába
- Helyezd a formát tepsibe és ujjnyi vizet öntöts köré ; 180 fokon, 30 percig “süljön” (párolódjon)
- Amikor megsült, vedd ki a vízbõl és hagyd kihûlni
- hidegen, meglangyosított késsel vágd körbe és tedd tálcára
- Ez egy krémes jellegû, finom csokitorta.