Francia bisztrókonyha (Le Tour de France 10.)
sponsored links
A Le Tour de France sorozat újabb fõzõestje Várvizi Péter vezetésével a Csillagánizsban. Egyszerûségükben nagyszerû ételek, ez a mottója ennek a francia bisztrókonyháról szóló sorozatnak, ahol a kiemelkedõ minõségû alapanyag kulcsfontosságú. Péter ezúttal is szenzációsat alkotott. Hogy mit készítettünk ezen az estén? Csupa különleges és nagyon finom ételt.
Parmezán sablée szardíniával és fekete olívás parmezán fagylalttal:
Az elõétel nem más, mint parmezán sablée-n, ami egy parmezános omlós tészta tálalt spenót, rajta fûszeres paradicsomragu és egészben sült szardínia, fekete olívás parmezán fagylalt társaságában. Tökéletes ízharmónia, a fagyi elsõre meghökkentõ, de nagyon-nagyon jó.
Borjúszûz, kacsazsírban konfitált burgonyával és zöld fûszer salátával:
Ezt az ételt nem bonyolítottuk túl, de szerintem pont attól zseniális. Csak hús és krumpli, ahogy Tímea mondaná. Na de milyen! Ott van a fantasztikus borjúszûz, kérgesre sütve, rózsaszínre hagyva a közepe. A burgonya pedig kacsazsírban ...