Francia bisztrókonyha

2012-05-31

sponsored links


Van nekem egy nagyon kedves barátnõm, Ági, aki mindig reklamál, ha nem teszem fel, mit készítettünk a fõzõiskolában. Mert az egy dolog, hogy elmesélem, de õ bizony látni is szeretné. Ezzel a bejegyzéssel megint megcsúsztam kicsit, de azért remélem nem haragszik meg nagyon érte. Francia bisztrókonyha fõzõest Várvizi Péter vezetésével.

Minestrone leves:
Nem a klasszikus változat, de annál sokkal ízletesebb. Egyetlen "szépséghibája", hogy a betétként benne található blansírozott zöldségeket bizony brunoise-ra kell darabolni. A levest paradicsom és narancslé keverékében fõtt zöldségek turmixolása után kaptuk.

Hachis parmentier queue de boeuf et fois gras:
Képtelenség volt a nevét lefordítani. Olyasmi étel ez Franciaországban, mint nálunk a rakott burgonya, csak annak szofisztikáltabb változata. Marhafarokból és marha alaplébõl ragut készítettünk, erre jött a kecskesajttal és a parmezánnal ízesített burgonyapüré, néhány szelet tisztított vajban sült burgonyachips, zárásként pedig egy szelet libamáj és ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s