Francia bab saláta
sponsored links
Hozzávalók:
- 250 g francia bab
- 2 fõtt tojás
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 paradicsom
- 50 g házi sonka
- olívaolaj
- só
- bors
- Fõzzük meg a tojásokat (10 perces kemény tojás), majd távolítsuk el héjukat. Amikor kihûlt vágjuk fel.
- A babot megpucoljuk: végeit lecsípjük és 2-3 darabba tördeljük a csöveket, ezután forrásban levõ sós vízbe tesszük és kb 5 percig fõzzük (ne legyen teljesen puha, jobb, ha kicsit még roppanós).
- A sárgarépát meghámozzuk, hosszúkás vékony darabokra vágjuk, pici olívaolajon egy serpenyõben megpirítjuk, de a babhoz hasonlóan ezt is csak annyira, hogy roppanós maradjon. Közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész van, tegyük félre egy tányérra.
- A házi sonkából ízlés szerinti mennyiséget vágjunk apróra és picit pirítsuk meg a serpenyõben.
- A paradicsomot vágjuk kockákra.
- Amikor minden hozzávalót elõkészítettünk, keverjük össze és tálalhatjuk is.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nem probléma, ha nem egyszerre készülnek el a hozzávalók, inkább hidegen tálaljuk.
- Aki úgy érzi, hogy nem elég fûszeres, bátran ízesítse még egyebekkel, vagy akár öntetet is lehet készíteni hozzá, én szeretem, ha a zöldségek íze dominál.
- Ne feledkezzünk meg arról, hogy a házi sonka sós.
- Aki úgy érzi, hogy nem elég fûszeres, bátran ízesítse még egyebekkel, vagy akár öntetet is lehet készíteni hozzá, én szeretem, ha a zöldségek íze dominál.
- Ne feledkezzünk meg arról, hogy a házi sonka sós.