Francia almatorta (tarte Tatin) - gyorsan, egyszerûen
sponsored links
A férjem idõtlen idõk óta készít nekünk, no és persze magának, karamellizált almát. Reggel, délben és este, desszertnek, vagy csak úgy, egyszerûen, vagy mindenfélével megbolondítva. És nem tudjuk megunni. Ehhez képest a tarte Tatin-ig eddig még nem bírtunk eljutni, pedig az csupán annyival több, hogy egy tészta réteget is sütünk rá. Gyanítom, hogy ennek a hiányosságnak az a bizonyos plusz 20-25 perc volt az oka... Most azonban én készítettem az utolsó télrõl maradt almákból, desszertnek, így belefért ez a kis idõ még. Majd egyszer az igazit is, omlós tésztából, most csak így gyorsan, egyszerûen.
3 evõkanál cukrot és
1 csomag vaniliás cukrot egy serpenyõben karamellizáltam (beleszórtam, békén hagytam, legfeljebb a serpenyõt rázogattam), majd
kb 5 dkg vajat adtam hozzá, aztán pedig a cikkekre ...