Francia almatorta

2015-10-16

sponsored links

almatorta01.jpg

A tésztája nagyon vajas, az alma is vajjal készül és semmi fahéj, így teljesen érvényesül a többféle almából készült töltelék összetettsége. Van amelyik alma rögtön szétmállik, és van amelyik darabos marad, de mégis puha a fõzés végére. Van köztük édes, savanyú, és borízû, és magas pektin tartalmú. Van amikor a sokféle illatos fûszer adja meg egy édesség jellegét, ebben a tortában két alapanyag, a vaj és a sokféle alma.  A torta eredeti változatát Franciaországban szedtem össze (ezért például nem is tortának nevezik), és fehér sima liszttel készítettem akkoriban. Most teljes kiõrlésû lisztet használok a süteményekhez is, melynek finomságát egyszerûen meghatározhatjuk, minden  attól függ hányszor szitáljuk át a megõrölt gabonát. 

Hozzávalók

350 g liszt
40 g finomítatlan bio nádcukor
200 g vaj
1 dl tejföl
kis só
1-1,5 kg alma minél többféle (starking, jonatán, zöld alma, bõralma, fudji, parker pepin a jelen válogatás) ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2015/10/16/fran...

sponsored links

Keres?s