Frances Mayes és Edward Mayes - Napsütötte Szakácskönyv
sponsored links
Még a két ünnep között érkezett meg a Tercium kiadó csomagja. Pont jókor, így volt miben elmerülni esténként. Különösen érdekes volt forgatni az alábbi olvasmányos szakácskönyvet, hisz mindkettõnk egyik kedvenc tájára kalauzolja el az olvasót.
A párom évekkel ezelõtt olvasta Frances Mayes nagysikerû regényét, a "Napsütötte Toszkánát", melybõl azóta már film is készült. Persze én is elolvastam a könyvet, melyet azután követett még az "Édes élet Toszkánában", és a "Szép Toszkána". Az írónõ ezúttal férjével együtt jelentetett meg izgalmas, érdekes, színes, autentikus szakácskönyvet. A mû pedig úgy épül fel, akár egy hagyományos olasz vacsora: az antipastival, az elõételekkel indul és a dolcival, a desszertekkel ér véget.
?Frances Mayes valamennyi könyvében az étel fõszerepet játszik. A toszkán konyhamûvészetet az improvizáció jellemzi, a gyorsan elkészíthetõ ételek pedig igazi megnyugvást és örömöt hoznak nem csak a gyomornak, hanem a léleknek is. Mind a fõzés, mind az evés igazi örömforrást jelentenek a toszkán embereknek, életük részét képezik. Frances és Edward Mayes ebben a könyvben számos receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amelyeket õk maguk sokszor megfõztek, és amelyek legfõbb ...