Fougasse, a provence-i laposkenyér
sponsored links
Ami az olaszoknak a focaccia, az a franciáknak ez a szuper lapos kenyér, a fougasse. Sokszok formázzák és mintázzák meg levél formára. Csakúgy mint a focaccia, ez is számtalan formában és ízesítéssel készül. Ezt a fura kinézetû nagy asszimetrikus levelet formáztam meg én is, leveshez ettük, nagyon finom, kívül ropogós, belül puha kenyér lett. Recept innen, gondoltam, készüljön már eredeti recept alapján. Egy kicsit azért lerövidítettem az elkészítését, mert túl hosszúnak tûnt és picit változtattam rajta.
Hozzávalók a kovászhoz:
1 dkg élesztõ
12,5 dkg liszt
2,5 dl meleg víz
A kenyérhez: ...
Hozzávalók a kovászhoz:
1 dkg élesztõ
12,5 dkg liszt
2,5 dl meleg víz
A kenyérhez: ...